TABS

Friday 25 July 2014

Custom bridal jewelry by Kaia Saarna-Lauri

Another good thing about spending some quality time here on Hiiumaa is being available for the fittings for my bridal jewelry with Kaia Saarna-Lauri, a very talented young jewelry artist of Hiiumaa origin. Although they spend most of their time in Greece these days, she and her husband are also currently enjoying their summer holiday at home.

'Jewellery fitting' may sound somewhat peculiar to you, but my words are carefully chosen. My custom order really needs patient fitting. We had three points of departure, when we first set out on our quest. First, my personal 'handicap', namely unpierced ears. Nevertheless, I specifically wished to have a set of earrings... or other type of ear adornments. Second, rose quarz combined with silver and something else, if appropriate. This specific shade of pale pink will be a 'signature color' at our wedding. It is featured as a thin frame around the text on our wedding invitations, in a couple of details of my wedding dress, and elsewhere in our wedding stylistics. Third, I don't want to worry too much about the pieces I wear - neither in terms of fragility nor functionality (hence the careful fitting session - the ear pieces must securely stay in place throughout the entire wedding!).

This is Kaia's preliminary sketch based on my obscure description:



And here are a couple of shots from our session today. The pieces are still unfinished, but there is still plenty of time until the Big Day. The upper part of the ear adornment will be embellished with a tiny sparkling zircon.



I can't wait to wear this ethereal, fairy-like gorgeousness on 16th of August!

- - -

Kui juba, siis juba! Millal siis veel ennast luksusesemetega poputada kui pulmapäeval, eks ole?! Pruudiehete eritellimus Kaia Saarna-Laurilt, Hiiumaa juurtega noorelt ja andekalt ehtekunstnikult, kes elab küll praegu mõnda aega Kreekas, aga viibib hetkel samuti kodukandis. Seega on meil hea võimalus siin saarel kohtuda nii tihedalt kui tarvis, et mu ehteid proovida ja klapitada.

"Proovimine ja klapitamine" kõlab ehk ehete puhul veidi kummaliselt, aga sõnastus on läbimõeldud. Põhjuseks eelkõige minu isiklik väike "hälve" - nimelt ei ole mul kõrvarõngaauke. Kunagi õrnas pubekaeas, kui kõik teised tüdrukud üksteise järel oma kõrvu augustasid, olin mina veel piisavalt laps, et see trend endast mööda lasta. Hiljem ei tulnud enam meelde. Alles viimastel aastatel olen aeg-ajalt mõelnud, et äkki kunagi võiks. Seni aga pole vajadus veel eriti pakiliseks muutunud, sest...

...milleks on siis olemas andekad ja sinu ideedega lennult kaasa minevad ehtekunstnikud?! 

Teine lähtepunkt oli roosa kvarts, minu suur lemmik. Kuna sedasama kahkjasroosat leidub pulmastilistikas mujalgi, siis tundus see ka ehete jaoks ülimalt sobilik. Rääkimata selle kristalli armastuseenergiast. 



Hetkel on kogu komplekt veel kenakesti pooleli (näiteks kõrvakaunistuse ülemine ots saab samuti ehitud), aga ma ei muretse. Üldse on kogu meie pulmakorraldus kulgenud siiani niivõrd pingevabalt, et kohati tundub lausa imelik. Hakka või kahtlema, kas me äkki ei ole midagi ülisuurt ja üliolulist kahe silma vahele jätnud.

Igal juhul ei jõua ma ära oodata, millal saan seda õhulist haldjailu kanda! :)

No comments:

Post a Comment