TABS

Friday 11 October 2013

Turquoise rope

Being in Germany means being closer to some of my favourite bead shops. Some time ago I accidentally discovered the perfect glass beads for crochet rope necklaces. Using farfalle seed beads, it takes less beads and also less time to finish the project. I have used these by Pracht in snow white and mouse gray (combining two different sizes). Now I felt I could try a 'riskier' colour, so I recently purchased some cases in greenish turquoise, to combine with cotton thread in the matching colour. And I love how it turns out!

I'm thinking of heading back to the store for more...



- - -

Avastasin mõnda aega tagasi täiesti juhuslikult köieheegeldamiseks täiuslikult sobivad klaashelmed. Lipsukesed või liblikad, nagu neid maakeeli kutsutakse, on eriti head just sellepärast, et töö saab kiiresti valmis ja ka helmeid kulub koguseliselt vähem. Paraku on Eesti poodides värvivalik väga piiratud, nii olen jäänud truuks kallimale alternatiivile, mida ma aeg-ajalt Saksamaalt kaasa ostan. Prachti farfalle-helmeste värvivalik pole siingi teab mis suur, aga see-eest on toonid väga ilusad. Lisaks "turvalistele" valikutele leidub seal ka riskantsemaid värve. Nii ostsingi hiljuti prooviks türkiisrohelised. Köis, millest hetkel on valmis alles pool (helmeste niidile lükkimine on jube tüütu, eriti kui keegi sind pidevalt jalast sikutab), on mulle igatahes küll väga meeltmööda. Suurepärane värv kandmiseks nii musta kui ka valgega.

2 comments:

  1. Väga huvitav kee! Kuidas sa neid lipsukesi heegeldad, kas samamoodi kui seemnehelmestega või on mingi muu võte?

    ReplyDelete
  2. AlleRaa, täpselt samamoodi jah. Helmed paigutuvad ise õigesse asendisse. Mina olen lükkinud kordamööda suuri ja väikesi, siis jääb tulemus mõnusalt tekstuurne. :)

    ReplyDelete